През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, а впоследствие облачността бързо ще намалее.

Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат.

В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат, по-съществено в планините и планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10°.

В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15°.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух. Ще има и валежи, предимно от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, но до вечерта ще спрат.

През първата половина от следващата седмица застудяването ще продължи. Ще е ветровито, студено, ще превалява сняг, в понеделник и вторник в отделни райони от страната, към сряда – на повече места, главно в Южна България.

Малко преди Коледа предстои относително затопляне, като температурите ще се доближат до обичайните, а след 25 – 26 декември и до края на годината ще бъде и малко по-топло от обичайното. Времето ще е променливо, очакват се и валежи, ще има и дъжд, и сняг.