Журналисти от БНР поискаха смяна на генералния директор Радослав Янкулов. Недоволни от ръководството на медията журналисти ще продължат протестите си, докато проблемите в медията не намерят решение.

Протестите в БНР започнаха след орязване на хонорарите заради съкращение в бюджета. Част от журналистите обвиниха настоящето ръководство на радиото в некомпетентност.

Протестиращите настояват за избор на нов управленски екип, към който имат определени очаквания.

„Да направи една цялостна оценка на работния процес, да реорганизира структури програми, програмна схема и да превърне националното радио в модерна медия”, настоя Елисавета Куюмджиева.

„Някой да направи най-сетне този анализ какви хора работят, какво правят в радиото, доколко е полезен техния труд, т.е. че този, който получава пари в радиото ги изкарва”, коментира и Силвия Великова.

„Ако всичко върви в посока да имаме едно обществено функциониращо и дейно радио, без такива реформи няма как да стане. Пътят към реформите обаче минава през това сегашното ръководството да си отиде”, заяви и Мария Стоятнова от СЕМ.

Пред bTV генералният директор на държавната медия обяви, че няма намерение да подава оставка, защото не вижда причини за нея. Радослав Янкулов допълни и че ще продължи да търси начин за решаване на създадените конфликти в радиото