54 нелегално пребиваващи били установени през изминалото денонощие на територията на София, съобщиха от МВР. 

Вчера около 15 ч. в района на улиците „Безименна” и „Дан Колов” автопатрул на Пето РУ забелязал група от петима мъже от арабски произход.

При предприетите заградителни действия, с помощта на допълнителни полицейски сили, в близост били задържани още 15 мъже, представили се за афганистанци - всички  без документи за самоличност.

Тази сутрин, малко след 1 часа, в района на Долни Богров при разклона за Елин Пелин посока София, автопатрул на отдел „СПС” –СДВР спрял таксиметров автомобил „Киа”. При проверката се оказало, че четиримата клиенти са без документи за самоличност. Двама от мъжете заявили, че са от Сирия, а другите двама от Афганистан. 

Около 6 часа сутринта полицаи от Шесто РУ задържали близо до жилищен блок в ж.к. „Овча купел” 30 мъже от арабски произход без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан. Те също са отведени в районното полицейско управление за установяване на самоличността им и предаването им по  компетентност за по-нататъшни действия спрямо тях.  

Други 24 чужденци - 12 мъже, 7 жени и 5 деца, са задържани и на територията на Стара Загора. Полицаите действали по сигнал за съмнителни хора в района на летището. Те проверили и два леки автомобила – „Мерцедес“ и „БМВ“, за които се предполага, че са превозвали чужденците. Водачите им – Н.Й./34г./ и С.С./31г./, и двамата от Средец, както и заловените нелегални имигранти, са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

В ранните часове в днес в района на кв. "Кошарник" в Монтана служителите на реда спрели за проверка товарен автомобил „Рено Мастер " с видинска регистрация, шофиран от И.И. /31 г./. При инспекцията в буса са установени 28 чужденци по думите им афганистански граждани. От тях 19 представили  документи от ДАБ, а останалите  деветима били без документи. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.