Днес времето ще се задържи почти без промяна.

Ще бъде облачно, на много места – с превалявания от дъжд, в Северна България и планинските райони – и от дъжд, и от сняг. По-значителни ще са валежите в Източна България, а почти без валеж, в следобедните часове и с разкъсвания на облачността, ще бъде времето над Югозападна. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен, североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в югозападните райони – до 10 – 11°.

В планините ще бъде облачно, мъгливо, на много места – с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен югоизточен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от юг-югозапад, но през деня постепенно ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – минус 2 – минус 3°.

През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще е облачно. През нощта сняг ще превали на места в Северна България, а утре – в крайните северозападни райони. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° – 13°.

В събота ще преобладава облачно време, в по-голямата част от страната – без валежи. Вятърът ще бъде с източна компонента, предимно слаб. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните – между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 3° и 8°. Привечер от югозапад ще завали – по долината на Струма и Места – дъжд, в планините и планинските райони – сняг.

През нощта срещу неделя ще завали на повече места в страната – предимно сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – все още дъжд. В неделя през деня валежите ще се усилят; по-съществени като количество ще са на места в Западна България. С усилване на североизточния вятър ще нахлува студен въздух и до вечерта в повечето райони валежите ще са вече от сняг.

В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена – в Северозападна България. По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

Във вторник за кратко валежите ще отслабнат, но вечерта отново ще се активизират. Температурите съвсем слабо ще се повишат. В планините ще е много ветровито.