Учителката, която беше записана да вика и обижда деца в детска градина в Плевен ще бъде отстранена от работа, съобщи за bTV директорката на учебното заведение Даринка Стойчева.

За случая стана ясно, след като аудиозапис направен в детската градина беше публикуван в социалните мрежи.

„Такова поведение не съм очаквала, че мога да чуя”, допълни още директорката.

Междувременно общината започна проверка заради записа, която е установила, че той наистина е направен в детската градина и, че гласът е на учителката Стойка Гатева, която има 40-годишен стаж като педагог.

Проверката на общината ще продължи, като детската градина ще бъде проверена и документално за нарушения.

Междувременно родителите, чиито деца учат в 10 ЦДГ „Надежда” в Плевен настояха да бъдат поставени камери.

Превръща ли се агресията в норма за възпитание?

„Това поведение не може да бъде оправдано по никакъв начин”, категоричен е бившият министър на образованието Тодор Танев. Той поясни обаче, че от такива случаи не бива да се прави обобщение на цялата система.

„Да се налагаш, при това с власт, а понякога и с плесници, върху този, който те гледа, е престъпление. Не е само липса на професионализъм”, категоричен е Танев.

Според психологът Александра Петрова повечето учители сами искат да минат допълнително обучение, защото не могат да се справят с поверените им деца.

„Родителите имат право да искат камери, а за самите учители може да бъде много полезно като обучителен вариант”, смята Петрова.