Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг. В Югозападна България снегът ще премине в дъжд.

Почти без валежи ще е в североизточните райони от страната. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно и силен, вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са в широки граници: в Северна България между 0° – 3°, в Южна – между 2 и 7°, в крайните югозападни райони – до 10°.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°, максималните ще са между 4° и 9°, в югозападните райони – до 12°.

През нощта срещу понеделник в Югозападна България валежите ще се активизират.

В началото на следващата седмица ще се затопля, но ще преобладава облачно време, на места – с превалявания от дъжд.

В понеделник на повече места и повече като количество ще са валежите в Източна България, във вторник – в Южна. Във вторник, за кратко, с обръщане на вятъра от северозапад в западната и централната част на Дунавската равнина температурите слабо ще се понижат.

В средата на седмицата ще има променлива облачност, предимно средна и висока, вероятността за валежи вече е по-малка, но все пак на отделни места са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда – слаб, в четвъртък – временно до умерен. В сряда сутринта ще е по-студено, но през деня ще започне вече по-бързо и по-чувствително да се затопля и в четвъртък преобладаващите температури ще бъдат: минимални – между 3° и 8°, максимални – между 14° и 19°.