Днес в 12:44 ч. настъпва астрономическата зима.

Със слаб, в Източна България - до умерен север-североизточен вятър ще продължи да прониква студен въздух. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Слаби превалявания от сняг ще има на места в Източна България. Предимно слънчево ще е над Югозападна България. Максималните температури ще са от минус 1, минус 2 градуса в североизточните до 8-9 градуса в югозападните райони.

Днес е в сила жълт код за силен вятър над Южното Черноморие с пориви до 50-60 км/ч.

По най-високите части на планините ще е предимно слънчево, а в по-ниските райони ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще духа силен, по върховете и бурен североизточен вятър и с него температурите ще са понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Утре повече слънчеви часове ще има над Южна България, в останалите райони облачността ще е значителна. Валежи не се очакват. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, максималните - предимно между 1 и 6 градуса, в югозападните райони до 9 градуса. През следващите дни сутрешните температури ще са все още сравнително ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Повече ще са слънчевите часове в петък и събота, а по-значителна облачност ще има в неделя. В източните райони ще продължи да духа умерен север-североизточен вятър. В началото на следващата седмица ще се повишат и сутрешните температури, ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.