При проверката на случая с бития президентски племенник никъде не е акцентирано, че 22-годишният Станислав Плевнелиев е инвалид, като в случая полицията е превишила правата си. Това заяви пред bTV Румен Плевнелиев, брат на държавния глава.

Неговият син се оплака, че преди месец е бил бит в полицията, след като бил арестуван на кръстовище в Благоевград. Според резултатите от разследването няма данни за нанесен побой над младежа. Двама полицаи обаче ще бъдат наказани заради дисциплинарни нарушения по време на ареста.

Бащата на момчето беше категоричен, че ограничаването на правата на индивида трябва да е с основателна причина: „Представете си в София на червен и жълт светофар да има по 50 души арестувани”.

По думите му Станислав, който е диабетик , е „3 пъти по-безопасен от останалите граждани”. Все пак, бащата подчерта, че забавеният с 2-3 часа инсулин не е застрашил здравето на младежа. Той съобщи, че разполага с документи и свидетелски показания, които доказват, че униформените са превишили правата си.

По думите му прокурорът по делото е работила в системата на МВР, а съпругът й все още е там и затова Плевнелиеви са искали отвода й.

Румен Плевнелиев заяви, че семейството готви граждански иск, като с адвокатите си разглежда въпроса към кого да се предяви: „Ако някой е влязъл във вашата къща и си е тръгнал леко насинен, някой трябва да е виновен, в краен случай – хазяйнът”.