Стара Загора посреща Коледа с новоизбран митрополит - Владиката Киприан. С идването му в Стара Загора приключва епохата на архонството, финансовите дарения, левскарката агитка и участието в управата на фирми за трансплантация. Новоизбраният митрополит е музикант и мечтата му е да създаде представителен църковен хор в града и да развие неделните училища.

„Да подобря богослужебната дисциплина и на характера в старозагорската епархия това означава да станем достъпни и да отворим храмовете. Надявам се в духовно израстване, което е основно”, казва Киприян.

Новият митрополит на Стара Загора е голям почитател на модерните технологии и смята да използва интернет и социалните мрежи, за да проповядва и разпространява словото Христово.

„След като тези технологии съществуват, значи са благословени от Бога, има онлайн издания. надявам се да направим православно радио”.

Тепърва митрополитът ще се запознае с наследството, което е получил от предшественика си и ще помисли дали да остави портрета на Гунди.

На Богоявление, за разлика от предишни години, кръстът ще се хвърля не от моста на Марица в Свиленград, а в езерото в центъра на Стара Загора, след което ще бъдат осветени бойните знамена на тунджанската бригада.