Младеж прояви необяснима агресия на спирка в Бургас – изрита в гръб и повали на земята възрастна жена, а после на няколко пъти се връща при нея, за да я заплашва.

При удара жената, която е на 72 години, е счупила крака си.

Нападението е било извършено миналия вторник, на 9 май, малко преди 15:30 ч.  Действията на младежа са уловени от охранителна камера, кадрите от които представяме тук (Предупреждение: Съдържат насилие!).

Част от тях бяха разпространени в социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение – не само към поведението на младежа, което е извън всякакви норми, но и за действията (и лисата на действия) на околните.

На кадрите се вижда как мъжът рита възрастната жена в гръб, а хората наоколо, с изключение на друга възрастна жена, дори не реагират и не правят опит да задържат агресора.

Станалото след това е още по-смущаващо.

Младежът престоява на спирката, след което се оттегля, за да се завърне няколко секунди по-късно и да влезе, както изглежда, в спор с жената, която лежи на паважа.

Малко по-късно на спирката пристига автобус, на който младежът се качва, а жената остава сама – и тогава отново пада на земята.

В този момент от автобуса слизат хора, за да ѝ помогнат и едва тук на кадрите се вижда човек, който вади телефона си – вероятно, за да се обади в полицията или за Бърза помощ.

Младежът продължава да е в автобуса, който стои на спирката, след това слиза от него и после отново се качва.  Малко след това автобусът потегля. 

От полицията в Бургас съобщиха, че извършителят е установен и задържан – това е 26-годишният Ж.К., който е криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство за нанесена по хулигански подбуди средна телесна повреда.

Арестуваният младеж е временно настанен в Центъра за психично здраве – Бургас, тъй като има данни, че страда от психично заболяване.

Предстои да бъде изяснено дали е вменяем и може ли да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Вижте и разказа на очевидка на инцидента: