Месо с изтекъл срок на годност иззе полицията в Плевен при специализирана операция. Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им. Само в един от проверените складове са открити над 6 тона месо с изтекъл срок на годност.

Снимка: btvnovinite.bg

Акцията е проведена от 6 до 14 февруари в Плевен. Извършени са проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки.

В някои от обектите са открити монтирани хладилни камери. Други се оказали гаражи, в които е складирано месо и месни изделия, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др., както и различни съоръжения и машини за преработка на месо.

Снимка: btvnovinite.bg

В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето. В един от основните складове на фирма са установени около 6255 кг месо с изтекъл срок на годност.

В останалите складове са намерени близо 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност, а друга част от месото е без маркировка и етикети.

Снимка: btvnovinite.bg

Складовите помещения, в които е открито месото, нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти.