Майката на 14-годишното момче, обвинено за убийството на 53-годишния бездомник във Варна, беше категорична пред bTV, че никога не е имало други случаи, в които синът ѝ да е нанасял побой.

Албена Николова подчерта, че Денис е много кротък, и допълни, че няма обяснение за случилото се. По думите ѝ, когато синът ѝ се е прибрал у дома на 20 януари, часове след убийството, е бил уплашен, но само казал, че иска да спи и си легнал.

Грижим се за детето си, пращаме го на училище, караме го да учи”, заяви Албена. „Не го пускаме с приятели много да ходи”, допълни майката.

Според майката нито синът ѝ, нито останалите деца, които са присъствали на случилото се, са побойници.

Семейството настоява Денис да бъде пуснат под домашен арест. Вчера съдът го остави в ареста за постоянно. Майката не очаква присъда за него, тъй като по думите ѝ той е твърде малък.

Снимка: btvnovinite.bg

Бащата Живко Живков заяви, че чувства вина и много съжалява за починалия мъж. Родилителите категорично отричат твърденията на прокуратурата, че и друг път е нанасял побой на по-възрастни хора. „Служа на Господа, викам към Господа. Нито един ден пред къщата ми не е дошъл полицай. Цялата махала знае”, допълни бащата.  

14-годишният Денис живее ромската махала на кв. „Владиславово” с родителите си и двете си сестри. Само на стотина метра в един от блоковете живее 13-годишният Камен, който е съучастник в престъплението, но заради възрастта си не носи наказателна отговорност.

Близките на Камен, който е настанен в дом за малолетни и непълнолетни извършители на престъпления, също не вярват, че детето им е виновно.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не мога да повярвам какво добро дете имам и да го затварят. Плаче ми се дори като говоря”, каза майката Невяна Атанасова.

„Камен като виждаше на улицата някой беден, идваше от вкъщи да вземе хляб да му даде да яде”, твърди и братът на момчето.