Ледената пързалка на стадион „Юнак“ в София отвори врати. До 150 души ще могат да карат едновременно в рамките на една сесия, продължаваща 90 минути.

Спортът ще може да се практикува при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като за целта е създадена специална организация.

Осигурява се 2 метра дистанция между хората при реденето на опашката за билети. Задължително е използването на предпазни маски.

На човек ще се падат по 8 кв. метра свободно пространство при капацитет на леденото съоръжение от общо 1200 кв. м. След всяка сесия пък ще се прави дезинфекция на кънките и пейките.

„Изчакване на пейките пред пързалката няма да има. Допускат се 150 души. Ще имаме охрана на вратата, която ще допуска само определения брой хора, които могат да влязат за една сесия. В момента, в който приключи сесията и хората излязат, ще се допускат следващите“, обясни управителят на пързалката Явор Маринов.

Снимка: Ладислав Цветков

За трета поредна година се запазва безплатният вход за деца до 13-годишна възраст. Те трябва да представят бележник или ученическа карта. Могат да носят свои кънки или да наемат такива срещу 6 лв.

Безплатните сесии започват в 10 ч. и 16 ч. и също са с времетраене от 90 минути.