Кристиян Гочев, който уби майка си и дядо си в столичния квартал „Хаджи Димитър”, си спомня за убийството и говори за него изключително спокоен и дори се смее. Това каза неговия служебен защитник днес.

По думите й това е напълно нормално за човек с неговото психично заболяване, което е с доста голяма давност - почти 10 години.

„Последното му изписване е през 2008 година от болницата в Курило. От 2008 г. досега той не е приемал никакво поддържаща терапия и се е характеризирал с агресивно поведение, но близките му не са обърнали абсолютно никакво внимание. Той е живее първоначално с бащата и дядото, сега с  майката и дядото. Налице е употреба на стимуланти от сорта на метамфетамини, екстази, които за съжаление само подбуждат това му състояние”, заяви още служебният защитник.

Той признава за двете убийства. Съзнава, че трябва да бъде настанен за лечение и не се съпротивлява по никакъв начин. Вчера е оказал пълно съдействие, сам си е разказал, никой не го е карал, не е имало принуда, но е склонен да се самонаранява. Всички драскотини и порязвания, които има по себе си ги е направил сам.