Днес ще бъде предимно слънчево. Главно над  Западна България ще се развие купеста облачност и до полунощ ще има места с краткотрайни валежи.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

През нощта по-значителна облачност ще се задържи над западните райони и след полунощ на места там ще има краткотрайни валежи. 
Утре над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. На изток през целия ден ще остане предимно слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.
През следващите дни в Централна и Източна България ще бъде слънчево. Над западните райони в петък ще се развива купеста облачност, на отделни места ще превали. Максималните температури ще са между 29° и 34°. В събота през целия ден над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, там и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски спрямо предишния ден. В неделя условия за краткотрайни следобедни валежи ще има и на места в централните райони от страната.

В началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Температурите ще са малко по-високи.

Към 23-24 юли отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност, следобедни краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще захладнее. По-малка е вероятността за валежи в Източна България, където и температурите ще се задържат относително по-високи. 

През последните дни от месеца времето времето в цялата страна отново ще е слънчево, следобед - горещо.