Два дни след като крадци задигнаха животоподдържащо лекарство за 9-годишно дете, медикаментът бе подхвърлен в близост до столично училище. Това потвърди пред bTV майката на момчето Виктория Илиева.

Лекарствата не са били в хладилната чанта, която бе открадната от колата на родителите в столичния квартал "Красно село".

Историята за откраднатите лекарства трогна хиляди хора, които пожелаха да помогнат в трудната ситуация за семейството.

Върнатото лекарство обаче най-вероятно няма да може да бъде използвано, защото не е ясно как е съхранявано. Детето страда от тежка форма на Хемофилия А. Лекарството трябваше да поддържа живота на момчето в следващите 2 месеца.

Лекарите на 9-годишния Симеон вече са поръчали повторна доза на и се очаква тя да пристигне от Германия.

Общо 100 деца у нас страдат от рядкото заболяване. В детската болница по онкохематологични заболявания на лечение са 9 деца. Всеки от родителите е съпреживял кражбата на лекарствата на 9-годишното момче, заедно с неговите родители.

Петър Петров е баща на 16-годишно момче, болно от Хемофилия. Той е родител, който познава усещането, че дните на детето му са преброени. Синът на Петър е на превантивно лечение. Три пъти в седмицата му се инжектира препарат, подобен на откраднатия.