Благодарим на разследващия журналист Стоян Георгиев за ангажираността към проблемите с кражби на имоти и презастрояването на района, заяви новоизбраният кмет на район „Младост” Десислава Иванчева по повод на разследването на bTV за имотните измами там.

Тази сутрин ви показахме как няколко парцела за милиони левове са били „реституирани” по твърде странен начин – с фалшиви документи, и без двама нотариуси или Агенцията по кадастъра да се спрат процедурата, която в много свои етапи изглежда съмнителна. Така имотите, които са общинска собственост, са се превърнали в частни.

Общината научи за това от нашата проверка.

„Всяко разследване ще продължи да среща пълна подкрепа от наша страна. От два дни вече подготвяме документи, които ще внесем в съда, с твърдото убеждение, че по съдебен път район „Младост” ще може да защити собствеността си и да си върне владението върху общинските имоти, които са били отнети по посочената в репортажа  престъпна схема.

Но ние няма да се ограничим до там. От районната администрация ще започнем собствена проверка и на други съмнителни реституции и придобивни сделки и ще се борим за това истината да излезе наяве.

Снимка: bTV

Надявам се и че прокуратурата на Република България ще използва всички свои правомощия, за да станат участниците в схемата известни и да бъдат подведени под наказателна отговорност”, пише още Иванчева.

Като кмет на „Младост” отново декларирам, че държа на прозрачността в управлението и в тази насока администрацията на района ще съдейства на журналисти и граждани, които разобличават всякакви незаконосъобразни или нецелесъобразни действия, завършва писмото си тя.