Предстои създаването на още една група от Силите за специални операции в София, каза в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов след церемонията по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и честване на празника на Гарнизон Пловдив.

Според министър Каракачанов това е акт, който слага поредния етап от развитието на нашите Специални сили, започнали от създаването на парашутната дружина до създаването на СКСО. Министърът добави, че развитието ще продължи със създаването на още една група от Специалните сили в София.

"През последните три години за Българската армия и за Специалните сили бяха положени много усилия и средства, с което до известна степен бе наваксано изгубеното време десетилетия назад. Убеден съм, че вие ще оправдаете вашия девиз "Там, където другите не могат". И не забравяйте един факт, че никъде по света няма пленено бойно българско знаме", каза министърът и пожела на военнослужещите да пазят знамената чисти и неопетнени.

На тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знамена на СКСО бе официално открита и новата емблема на подразделението. Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев връчи почетни плакети на министър-председателя, военния министър, началника на отбраната, както и на съпругата на покойния началник на отбраната ген. Андрей Боцев.

Празникът на Гарнизон Пловдив ще продължи с празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от Гарнизон Пловдив до площад "Централен", където ще завърши с тържествена проверка заря.