До края на Великденските празници мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 нe бива да се облекчават. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова и добави, че се обмисля постепенно да се осигури достъп до паркове и планини.

„Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем наближаващия пик по време на великденските празници. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване, особено на първо време за семействата с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време, а за родителите е облекчение“, изтъкна Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Тя поясни, че днес има онлайн заседание с Общинския оперативен щаб, за да може да се създаде организация. С идеята е запознат и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи. Той е уверил Фандъкова, че полицията ще има ресурс да контролира процеса.

„На този етап, моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни.“, каза още кметът на София.