Истинска война на световете се разрази в "Смени жената", където две семейства от различни етноси сблъскаха бита и представите си за живота.

Семейството на Милена и Димитър води изцяло здравословен начин на живот, без цигари, алкохол и вредни храни. В семейството на Валя и Моро цигарите, алкохолът и белият хляб са ежедневие. Двете семейства размениха съпругите си за 10 дни.

Валя и Моро гостуваха в предаването „120 минути”.

Валя разказа, че й е било трудно в семейството на Димитър и Милена, защото е свикнала да си пие кафето в 6 ч. сутринта с цигара. Тя беше категорична, че йогата и медитацията на Милена също не са й харесали.

Моро пък разкри, че се е криел в кухнята, за да пуши, когато е имал забрана.

Чрез предаването "120 минути" Димитър посъветва Моро да обръща повече внимание на Валя, да я кара да се чувства жена, да си говорят, както и да дават добър пример на децата си.

На тези съвети Моро отвърна: „При положение, че съм 12 часа на крак, дърпам палета, студено е, и като се прибера вечерта и да я изкарам на романтика – няма как да стане”.

Валя допълни, че не могат да си позволят романтика и, че при тях я има на вечеря и без да излизат – когато седнат вечерта на масата и се говорят на кой как му е минал денят. Тя каза още, че и двата с мъжа й са работохолици, а на нея й се налага да работи на три места.

Валя сподели, че е родила на 15 години, има дъщеря на 17 г. от първия си мъж и още две деца от Моро. Той пък има три деца от първия си брак и дори вече е дядо.

Валя обаче посъветва младите ромски жени първо да се изучат, да си намерят работа и после да се женят. Тя беше категорична, че, ако може да върне времето назад, не би родила на 15 г.

Ромите не трябва да се слагат под общ знаменател, допълни Валя и посъветва младите да учат и да се интегрират.

Какво още разказаха двамата вижте във видеото: