Силните дъждове и последвалите наводнения на много места в страната взеха първите си жертви. В Хасковско е загинало 4-членно семейство – до момента екипи на полицията и пожарната са открили едно от телата, предаде кореспондент на bTV.

Издирват се телата на другите трима души, изчезнали край село Винево. Водолази претърсват близкия язовир.

Според полицията, тази сутрин край засегнат от пороите мост е открит лек автомобил. Тъй като част от него е смачкана, се предполага, че е отнесен от водата, докато шофьорът се е опитвал да преминаване през съоръжението. То засега остава затворено за движениe, тъй като водата е подкопала основите му.

Семейство Рамадан е от Кърджали. Четиримата били на гости у роднини във Винево и тръгнали с колата в четвъртък след 22.00 часа от селото. До тази сутрин от тях нямало и следа.

Съседите разказват, че в автомобила са пътували мъж и жена на 56 години, дъщеря им на 30 години и 4-годишната им внучка. Откритото тяло е на възрастната жена.

За това, че мостът е опасен, община Минерални бани алармира държавата още през 2012 година. Пари обаче за ремонт не се намират. Две години по-късно голямата вода буквално разрушава моста и погубва четирите човешки живота.

„От наводненията тогава се подкопаха перилата на моста - устоите му и отдолу бетонната конструкция. И от там насетне ние сигнализираме за съоръжението, че има нужда от ремонт и така - значи по памет около 33 500 лева”, казва пред bTV Иван Райков - гл. специалист в община Минерални бани.

Пак заради липса на пари, коритото на реката не е почиствано от години.