Възможно е бетонното парче, което рани мъж в автомобил на магистрала „Хемус”, да не се е откъснало от моста над платното, а да е паднало от камионите, които минават по съоръжението на път за сметището на гара Яна.

Според експертите на пръв поглед не е възможно такъв къс да падне от моста, сочи неофициалната информация до момента.

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) взе проби от моста, които ще бъдат изследвани от Института по пътищата.

„Искаме да направим оглед, не се вижда ясно откъде е паднало това парче с тези размери, защото обшивката, която е нарушена, е с дебелина под сантиметър, каза изпълнителният директор на АПИ Лазар Лазаров.

Утре на мястото на инцидента ще отиде и следовател, защото до момента собствениците на съоръжението не са виждали въпросния бетонен къс.

„Ще направим сравнение дари парчетата са от същото съоръжение, после ще сравним пробите“, обясни директорът на Института по пътищата Веселин Димитров.

Пострадалият мъж е в „Пирогов”, днес продължават изследванията му. Операция най-вероятно ще му бъде направена утре.

По-рано пред bTV негови близки казаха, че той смята да съди пътната агенция.

Мостът на гара Яна е на 38 години, той е един от обектите в страна, включен в списъка за съоръжения, които се нуждаят от ремонт. Засега обаче пари за този ремонт не са осигурени.