Неуспешен опит за обир на банкомат в Хасково тази нощ. Неизвестни лица са взривили банкомат в един от кварталите, но не са успели да вземат парите

Сигналът, че устройството е взривено е получен тази сутрин в осем без десет часа телефот 112, самият взрив обаче е станал часове по-рано .

По информация на хората живеещи в близките блокове, още към 2 часа районът е бил огласен от алармата на фризьорския салон, за чиято стена е закрепен банкомата. Обектът се охранява от частен СОТ, от където засега отказват коментар.

Предполага се, че по това време крадците са влезли във фризьорския салон, за да поставят взривното устройство в банкомата, а самият взрив е произведен по-късно.

Взивът е чут от жителите на квартала към 5 сутринта, последван от въртене на гуми и рев на потеглящ мотор. Хората обаче не  реагирали, защото си помислили, че някой е хвърлил мощна пиратка и е избягал.

Часове наред, районът около банкомата бе отцепенн, а улицата затворена. В късния следобед на място пристина и екип на ДОТИ, чиято експертиза до дни трябва да отговори какво взривно устройство е използвано.

Случаят се разсредва от Районна Прокуратура-Хасково. Засега няма заподозрени за неуспешния обир.