Жестока катастрофа между лек автомобил и автобус взе три жертви. Инцидентът стана на главния път София – Варна, в района на ловешкото село Микре. В автобуса са пътували 50 души. Половината от тях са с травми.

Няма опасност за живота им. В Спешния център в Ловеч са прегледани 25 души. 19 от тях остават в болницата. Най-тежко е състоянието на една от жените, която е откарана за операция в болницата в Плевен.

Огледът на мястото на инцидента продължи няколко часа. Все още не са ясни причините за катастрофата, но по първоначални данни колата е летяла срещу автобуса с около 200 км в час. При това е криволичела по пътя.

Шофьорът на автобуса е опитал да избегне удара, но без успех. На място загиват той, пътник от автобуса, както и жена от леката кола, която е била премазана до неузнаваемост.

Инцидентът става около 9.30 ч. сутринта на прав участък и почистен до асфалт път. Лека кола със софийска регистрация се удря челно в пътуващия в посока София автобус. Превозваните 50 пътници са от общинската администрация на Лясковец. Пътували за Вършец за обмяна на опит и коледно тържество на общината.

За превоза на пострадалите след катастрофата помогнала и случайна жена. Карала червена кола, с чужда регистрация. Отишла да пита дали имат нужда от помощ. Натоварила в колата си четирима души от по-леко ранените и уплашените.

По-леко ранените бяха временно настанени в сграда на община Ловеч. В ранния следобед оцелелите в сблъсъка поеха обратно към Лясковец.

Разследващите работят по случая. Лекият автомобил и автобусът вече са вдигнати от пътя и движението се осъществява нормално.