Автобус с 43-ма български учители катастрофира в Македония, над 20 души пострадаха, двама от които получиха тежки счупвания.

Инцидентът е станал около 23 ч. на прав участък от главния път между Крива Паланка и Ранковце, когато шофьорът загубил управление, автобусът напуснал платното и се преобърнал в дълбока канавка.

Шестима от пострадалите – пет жени и мъж – бяха настанени в болница в Крива паланка, но към 17 ч. българско време от там ги взеха български линейки, за да ги превозят до Института по спешна медицинска помощ "Н.Й. Пирогов" и Военномедицинската академия в София.

Двама от пострадалите са с по-тежки счупвания, а четирима – с по-леки, както и натъртвания.

"Беше тъмно, автобусът три пъти изтропа, излетя и се търкаляхме вече в дола", разказва една от жените, претърпели катастрофата.

Учителите са от Националната финансово-стопанска гимназия и се връщали от семинар в Охрид. В групата не са пътували ученици.

Пътуването е било организирано от туроператорската фирма "Географски свят", които наели за превозвач дупнишката транспортна фирма "Мегатранс" от Дупница.

Злополучното пътуване било предшествано и от друг инцидент, разказаха пострадалите.

Малко след като си тръгнали от Охрид, автобусът се развалил и се наложило пътниците да изчакат 7-8 часа на магистралата до пристигането на нов.

„Реагираме веднага и извикваме от Дупница друг превозвач, който пристига, прехвърля хората и за съжаление след 30 минути става тази катастрофа", казва управителят на туроператорската фирма Георги Рачев.

Прокуратурата в Македония пък все още уточнява причините за инцидента.