Българските фирми ще получат пълен достъп до информация за всички проекти в Катар, както и до условията и изискванията за бизнес в страната. Такова уверение получи регионалният министър Лиляна Павлова на среща с катарския министър на общините и планирането шейх Абдул Рахман ал-Тани.

Предстоящите проекти за изграждане в Катар и възможностите за участие на българския бизнес са сред основните цели на посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството в Доха, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

На срещата в катасркото Министерство на общините бяха представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и петгодишната националната стратегия за развитие. Представители на държавната благоустройствена компания „Ашгал” показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткосрочен план. Пред българската делегация беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Министър Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха. Градът ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г.

По-късно министър Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с представители на държавната компания „Катари диар”, специализирана в областта на недвижимите имоти.