Граничните полицаи от турско-българската граница твърдят, че не знаят за случай на стрелба по мигранти и им е трудно да повярват, че някой ще стреля срещу хора, които хвърлят камъни. От бургаската прокуратура също казват, че нямат такава информация.

„Нямаме информация за стрелба на границата на 3 октомври. Съобщавали сме за случаи на агресивно поведение от страна на мигранти към служителите от гранична полиция“, каза пред bTV Генади Тенев от синдиката на МВР.

Коментарът му идва, след като няколко международни медии публикуваха кадри на група сирийски мигранти, по които се стреля. 

„Не е ясно откъде се чува произведеният изстрел, мястото от кадрите не ни е познато, нямаме и данни за стрелба по мигранти. Имаме обаче нападение на служители. Те за това носят оръжие – за да защитават и държавната граница, и своя живот, и живота на колегите си.

"Не мога да коментирам конкретния случай – на клипа нито има дата, нито мястото ни е познато. Има обаче случаи, при които мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничните полицаи. Има и счупени стъкла на автомобили и на кабинки. Когато обаче тези действия идват от турска територия, нашите служители не могат да реагират“, посочи още Генади Тенев.