Два дни след очната операция: Васил вече вижда двойно по-добре
Офталмолог подари операция на участник в „Бригада нов дом” 
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
васил велинов
Снимка: btvnovinite.bg

Оперираният преди близо два дни Васил Велинов вече вижда двойно по-добре.

35-годишният мъж получи закъснял коледен подарък от офталмолога д-р Здравко Цонев, който го оперира безвъзмездно, след като видя семейството му в предаването на bTV „Бригада нов дом”.   

„Случайно гледах предаването две седмици преди Коледа- повторение беше. Впечатли ме доброто отношение в сплотеното семейство. Загледах се и си казах, че мога да му помогна. Споделих на екипа си и се случи”, посочи д-р Цонев.

Как лекар подари операция на мъж, след като го видя в „Бригада нов дом”Многодетният татко страда от тежък дефект на очите

Той е оперирал Васил преди ден и половина, а вчера свалил превръзката. „И двете очи оперирах. Отклонението е много голямо – 40 градуса. Проблемът е козметичен, който води и до социални негативи. Той виждаше 15%, сега вижда близо 30%, коментира той.

За д-р Цонев безвъзмездната операция е нещо като добро дело, да докажем, че и ние можем да направим добро и да повлечем и други хора.

За Васил операцията е истинско чудо. Проблемът му е носил редица негативи и подигравки през годините, дори и проблеми да си намери работа.

„Аз чистя апартамент два пъти седмично, а той работи с метални машини. Имало е случай работодатели да му отказват и работа като го видят”, обясни Мая Кючукова.

„Бригада нов дом” промени живота на 6-членно семействоПо думите на майката семейството живее с около 600 лв. на месец

Самият Васил е опитал да се оперира преди години, но поисканите 8000 лв. от варненска клиника са били непосилни за него и се е примирил.

Д-р Цонев не посочи колко в момента струва операцията, но посочи, че Здравната каса плаща само консуматива, а екипът, който я прави се състои от 6 души.

Новият  трети сезон на предаването се завръща в ефира на bTV на 1 март 2018 г. Новите епизоди на "Бригада Нов дом" са посветени на многодетните семейства и реализирането на мечтите и копнежите на най-малките им членове.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре