Да прегърнеш дъщеря си отново след повече от 13 години раздяла. Следва една история с щастлив край, случила се между България, Чили и Дубай.

Марина Стефанова и дъщеря й Велизара се виждат за последно през 1998 г..

От две седмици те отново са заедно.

Годината е 2002-ра. Велизара е на 5 и заминава за лятната ваканция при баща си Алуан - сириец, който работи в Чили. След края на лятото обаче, той отказва да я върне в България.

Минават 13 години, през които майка и дъщеря не се виждат. Чуват се рядко и така до 2015 г.. Намират се в социалните мрежи и решават да се видят в Дубай, където бащата на Велизара живее с новото си семейство.

„Изпратих я малко дете, а тя вече беше на 18. И я разпознах, въпреки че беше забулена, беше с ишара и само хукнах към нея, прегърнах я и занемях за първи път в живота си”, разказа Марина.

От тази среща минават две години. В началото на юли Велизара бяга от вкъщи, защото мащехата й я тормози.

Звъни на майка си, за да й каже, че иска да си дойде в България.

„Ние трябваше да реагираме много бързо, която реакция се изразяваше в това да я приберем в консулството, за да гарантираме безопасността й”, каза зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Следват 48 часа, през които дипломатите ни в Дубай се опитват да качат Велизара на самолета за София. И успяват.

Тези снимки са запечатали финала на най-дългите две денонощия в живота на Марина и Велизара, които казват, че най-хубавото тепърва им предстои – заедно.