Десетки чистачки чакаха снощи на летището премиера Бойко Борисов да се върне от Брюксел. Причината - благодарение на премиера те си запазват работата. Вчера стана ясно, че Борисов е отменил обществена поръчката, с която външна фирма поема почистването на летище "София" и жените оставаха на улицата.

Както ви разказахме в bTV Новините 90 хигиенистки протестираха срещу идването на частната фирма заради опасения, че ще изгубят работата си.

Лидерката на протеста Евелина Петрова получава неочаквано телефонно позвъняване. И разбира, че й се обажда лично премиерът.

„Неговите думи бяха, че той ще направи всичко възможно, за да спре този договор”, каза жената.

Има и второ обаждане:

„В което се разбра, че нещата са в наша полза. Тогава вече толкова силно ми се разтуптя сърцето, че дори не си спомням думите. Аз лично го възприемам като огромна победа”, допълни Евелина Петрова.

В знак на благодарност жените се приготвиха да посрещнат Борисов на правителствения ВИП.

- Мислим тази метла да я подарим на г-н Борисов.

- Какво пише тук на картичката, виждам, че има картичка?
- Ето, господин Борисов, подаряваме ви тази метла, за да изметете с нея корупцията в България. От чистачките на летище "София".

Заради продължаващия Европейски съвет в Брюксел премиерът така и не се появи, но се включи по скайп.

Снимка: bTV

„Проверих го. Нищо не налага да се аутсорсва тази дейност. Още повече, че ние готвим летището за концесия. Хубаво е вие да бъдете включени и в договора за концесията, така че да ви се запазят придобивките. Заплатите са ви добри. Днес възложих на Московски. Той вече е предупредил фирмата, че прекратяваме договора”, съобщи премиерът.

Прие и подаръка:

„Метлата ми е я оставете там, като кацна. То бая метли съм извъртял за тези години. Но нали след като чистите, знаеш - че чистиш, чистиш и все навсякъде остава нещо. И затова после минеш след метлата и с един парцал. След 1-2 седмици ще минем с метлата, после с парцала и мисля, че...ще са доволни от хигиената в държавата”, заяви Борисов.

- Ама и деца чувам там.

- Да, и деца има...

- Нали и аз станах дядо и...Прибирайте тогава децата да вечерят и да спят.

Премиерът допълни, че е отворен за всякакви сигнали от граждани.