Остри упреци за начина, по който се управлява държавата, отправи бившият премиер Бойко Борисов. От Стара Загора той критикува ситуацията с високите цени на тока и газа и обяви, че депутатите от ГЕРБ ще внесат в понеделник отново предложението болниците, училищата, социалните домове, храмовете и манастирите да плащат ток като битовите потребители - на регулирани цени. 

Борисов атакува остро и промените в „Булгаргаз“.

По думите на лидера на ГЕРБ смяната на ръководството на „Булгаргаз“ има два прочита:

„Пазар за милиарди, който в момента е държавен, да го дадат и него като търговците на ток да крадат стотици милиони и да го разбият. Две банди, хасковски, се бият в момента кой да вземе контрол“, каза Бойко Борисов. 

По-големият проблем са цените на тока, газа, горивата, заяви Борисов и обвини управляващите, че не правят нужното, за да се справят с кризата. Той даде пример с увеличените сметки на Старозагорската митрополия, където по-рано през деня се срещна с митрополит Киприан.

В същото време, държавата е тежко разделена и не е готова за избори, отбеляза Борисов. 

Той настоя зеленият сертификат да бъде незабавно отменен.

„И се надявам парламентаристите, говорете и с колегите от „Възраждане“, ние сме готови да подкрепим и конституционна жалба, но защо само за парламента? Нека да освободим народа от тази българска измишльотина, наречена зелен сертификат, европейският нека си стои“, коментира лидерът на ГЕРБ.