Все още не е ясно дали става дума за подготвен терористичен акт или злоумишлено увреждане по случая с откритата бомба в български автобус. Материалите вече са във Върховната касационна прокуратура, а експертизите от Унгария все още не са готови, съобщи главният секретар на МВР.  

bTV научи, че все още се установява дали откритото устройство е взрив или бутафорно. МВР е изискало през Европол пълна информация по случая от службите на Унгария и Чехия.
 
„Това, което знаем, е, че става въпрос за летлива и със силен мирис течност. Не ни е предоставена информация запалима ли е, или е взривоопасна. И това, което знаем също, е, че има устройство, което би могло да възпламени тази течност”, каза главният секретар Георги Костов.

Отправихме запитване и до унгарската полиция за повече информация, но отговор не получихме.

Експерти коментираха за bTV, че е недопустимо информацията за инцидента да идва с такова закъснение от страна на унгарските власти.

Работи се по всички възможни версии. Собственикът, който е шофирал автобуса, е разпитан. ДАИ е изискала и цялата документация на фирмата.

Самоделно взривно устройство беше намерено в автобус с българи в Будапеща в събота следобед. На място беше изпратен унгарски сапьорски екип, който да го обезвреди.

Пътниците се прибраха рано сутринта в понеделник невредими.