Всички знаят кой е реалният собственик на „Юлен” независимо, че го крият. Това каза в интервю за специалното издание на „Питай премиера” по bTV Бойко Борисов и допълни:

„Ако ме питаш, за Цеко Минев става въпрос, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и Зелените поражда всичко това, което се случва в момента.

Защото и Зелените казват: „Какво лошо да има втори лифт, окей сме за втори лифт, ама на този не му вярваме”. И аз бих препоръчал на министъра да направи необходимото, да разсекрети, макар че някой тогава ще каже, ами на „Кока Кола” защо не разсекретят собственика, примерно, която е офшорна компания също.

Затова, според мен, собственикът да излезе, да се разкрие, да си сложи картите на масата и да приключим с това.

След като Цеко Минев движи всичко на Банско, най-вероятно той е, ако не собственика, достатъчно близък до собственика, за да взема решения", заяви премиерът.

В коментар на евентуални съмнения на хората, които протестират, че е възможно държавата да стои зад този човек, Борисов каза: „По никакъв начин, по какъв начин стоим?”.

Той допълни, че не може да се отрече, че Банско е в десетката на световните ски-курорти

"Всички се радваме, когато световните купи по ски, по сноуборд, какво ли не са на Банско. 15,7 е ръстът на зимния туризъм тази година, факт".