Бившият шеф на автомобилната администрация Цветелин Цветанов и още двама от задържаните остават в ареста. Това реши днес Специализираният съд. Други двама замесени в схемата излизат на свобода.

Всички арестувани по корупционната афера с купени шофьорски изпити обясниха, че не са виновни. А бившият шеф на ДАИ запази мълчание пред репортерите.

Според свидетели по делото групата търгувала изпити за професионални шофьори за 1000 лева, продавала попълнени листовки за 1500 и търгувала места в автомобилната агенция за 30 хиляди.

След арестите разследващите откриха 175 хиляди  в дома на Цветанов в София и над 400 хиляди - в тайник на гардероба у тъста му.

„Вижте, няма да ви се обяснявам за парите! Няма! Аз съм защитник на господин Цветанов по повдигнатите обвинения! Никой не му е повдигнал обвинение за парите до момента”, каза адвокатът на Цветанов Звезделин Лазаров.

Според съда не за всички обвинени има доказателства. Прокурорът по делото лаконично коментира, че престъпната група не се е стопила до трима души, макар двама вече да са извън ареста.

Освен Цветанов, под стража остават още шефът на ДАИ Габрово и председателят на общинския съвет в Роман.

Равносметката - от деветима арестувани, двама си отиват у дома, двама са под домашен арест, двама - с парична гаранция и трима - зад решетките.

По-рано днес на Цветанов беше повдигнато още едно обвинение – за подкуп. Това стана ясно от пледоарията на прокурора по време на заседание на Апелативния специализиран наказателен съд, на което се гледат мерките за неотклонение на Цветанов и още шестима души, задържани по разбитата корупционна схема.

Цветанов беше арестуван в края на март. Той е сочен като ръководител на организирана престъпна група, която е събирала такса „спокойствие“ от превозвачески фирми и е търгувала с шофьорски книжки.