Спокойно и без напрежение премина 77-ата вечер на протести в столицата. Те започнаха от Съдебната палата и от площад „Независимост“, където недоволните хвърляха яйца по Народното събрание.

Протестиращите обявиха, че започват нова серия от протести. Всяка сряда на Съдебната палата ще се събират хората, които настояват за оставката на главния прокурор Иван Гешев, защото според тях тя е по-важна от тази на кабинета.

От „Млада България“ разлепиха плакати с 6-те въпроса на Европейския парламент към главния прокурор Иван Гешев, на които той не е отговорил. След това недоволните се присъединиха към протеста на площад "Независимост".

От трибуната от „Отровното трио“ коментираха напрежението във вторник между полицията и протестиращите пред стария парламент и недопускането на недоволните да стигнат до храм-паметника „Александър Невски“.

След това недоволните граждани хвърляха яйца по Народното събрание. Последва шествие към „Орлов мост“. А когато стигнаха до бившия парламент, протестиращите освиркаха полицията, която пази сградата.

Малко преди 22:00 часа заваля дъжд и протестиращите се разотидоха с обещание, че готвят изненада за следващия протест. Снощи имаше и пореден контрапротест в столицата с искане за оставката на президента Румен Радев и в подкрепа на правителството. Недоволните се събраха пред НДК.