На летище „Чешнегирово“ военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и британски военни направиха демонстрация по неутрализиране на терористи в сграда с използване на симулационни боеприпаси, съобщиха от МО.

Тази и други задачи, специфични за действията на специалните сили на различни терени и при различни условия, са отработвани в продължение на две седмици от българските и британските участници в съвместната подготовка.

Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов изразиха удовлетворение от високото ниво на изпълнение на задачите. На демонстрацията присъства и посланикът на Великобритания - Роб Диксън.

Снимка: Министерство на отбраната

„Това са момчета, на които ще разчитаме в първите часове на евентуален конфликт. Подготовката им е много добра, а посредством подобни съвместни учения с военнослужещи от армиите на други наши съюзнически държави тя се издига на все по-високо ниво“, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов след демонстрацията на бойни способности.