Драматично остава положението на българо-турската граница. Към обяд опашката от тирове на Капитан Андреево беше към 30 километра. На граничния пункт Лесово е 15 километра.

Асоциацията на българските превозвачи ще настоява за среща с транспортния министър. Снощи е било издадено разпореждане от високо ниво чужди превозвачи, минаващи българо-турската граница, които се движат в нарушение, да се пропускат безпроблемно.

"Искаме министърът да ни отговори защо нарушителите не се санкционират", заяви председателят на Асоциацията Илиян Филипов. Както ви съобщихме снощи, километрични опашки се образуваха на границата с Турция.

Проверки на държавната автоинспекция предизвикаха гнева на турски превозвачи. Те блокираха пункт "Капитан Андреево", като за половин ден вчера опашките достигнаха 15-20 километра.

Проверките на родното ДАИ са в отговор на наложената от турската страна извънредна такса за българските тирове. Сега турските превозвачи се оплакват, че контролът на ДАИ се стоварва само върху техните тирове.