Репортерът на bTV Новините Анна-Мария Конова е отличена с наградата "Журналистика за развитие" от Българската платформа за международно развитие.

Поредното признание за екипа на bTV Новините е за отразяване на бежанския проблем в граничната зона между Босна и Херцеговина и Хърватия в разгара на бежанската криза от декември 2019 г.

Наградата отличава и филма „Гана - златния бряг на Африка“, в който Анна-Мария Конова, заедно с оператора Борис Пинтев, открехва вратите на два от бежанските лагери там и отвежда зрителите в света на производителите на какао, които, както се оказва, никога не са го опитвали.

Признанието идва броени седмици след като bTV бе посочена като най-независимата телевизия и първи избор на зрителите по време на важни политически събития, както и че дава достъп до най-коректна, надеждна и обективна информация по време на важни политически събития (според национално представително проучване на „Ноема”, проведено през месец юли).

Наградата „Журналистика за развитие“ е обявена за първи път през 2018 г. от Българската платформа за международно развитие (БПМР), за да отличи високите постижения в отразяването на въпросите на развитието, неравенството, правата на човека и премахването на бедността.