Алексей Петров обяви награда от 100 хил. долара за достоверна информация относно нападението с гранатомет срещу него от края на миналия месец.

"В последните две седмици, вие медиите, и експертите преди всичко, по недвусмислен и категоричен начин определиха, че случилото се на 29 октомври е терористичен акт. Обявявам награда от 100 хил. долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите", заяви той в съда.

Петров е подсъдим по делото „Октопод”. Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.

На 23 септември прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от процеса с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу Петров, припомня БГНЕС.

На 29 октомври срещу Алексей Петров, недалеч от дома му, беше извършено нападение с гранатомет.

Тогава той не пострада, пострада само колата му, което породи много въпроси какви боеприпаси са били използвани и дали атаката не е целяла само да го сплаши.

Петров не отрече, че мотивите за нападението срещу него може да са политически, като добави, че му е приписана роля от някого, на когото му "стърчат политически и икономически интереси".

Той не уточни докъде е стигнало неговото паралелно разследване, но благодари на полицията.

В съда Алексей Петров се срещна изненадващо и със Златко Баретата, чието дело беше определено за половин час по-късно. Двамата си стиснаха ръцете в поздрав за добър ден.

Златко Баретата също обяви, че води паралелно разследване за нападението срещу него, но не е обявил награда и не уточни докъде е стигнало.