Запалилият се на гара Коньово влак София – Бургас пристигна в Пловдив, където утре комисия от Министерството на транспорта ще започне разследване за техническата му изправност.

Снимка: bTV

Малко след 17 ч. днес влакът влезе в халето на Техническата гара в Пловдив. Той измина 150 км от Коньово до депото за близо 20 часа. Вратите са запечатани. От тук нататък достъп до него ще има само комисията, в която са включени представители на транспортното министерство, на специализирано звено към пожарната и двама независими експерти. Задачата е да разберат причините за инцидента.

Снимка: bTV

„Целта на моето разследване не е да има наказани и уволнени. Искам да установя техническата причина, която да ни даде възможност други такива ситуации да не се получават“, посочи Бойко Скробански от специализираното звено за разследване на произшествия към Министерството на транспорта.

Снимка: bTV

Заключенията на комисията ще са готови до края на май.

БДЖ ще компенсират пътниците от изгорелия влак с билет за избран маршрут. Условието обаче е те да върнат билета си от злополучното пътуване. Това могат да направят на касите на всички гари от утре. От ръководството на „Пътнически преводи“ в Пловдив обаче казаха, че нямат информация за нещо подобно.