Депутатът Николай Пехливанов е претендентът на "Атака" за кметското място в София. Столицата трябва да се управлява от нов човек, с нова визия и философия за управлението на града, заяви на пресконференция той.

Градът се развива доста добре икономически, но, въпреки увеличения бюджет, основните  проблеми на града не само не се решават, но и се задълбочават, коментира Пехливанов. Бюджетът представлява кораб с много пробойни,  а кметовете на София през последните 20 години играеха ролята  на музикантите от потъващия "Титаник", които свирят до последно, усмихвайки се, оставяйки хората сами да се спасяват в бурята, наречена управление на столицата, каза още той.

На въпрос за инцидента пред столичната джамия Пехливанов коментира, че вината е основно на общинската администрация. Лидерът на "Атака  Волен Сидеров допълни, че, ако Пехливанов стане кмет, със сигурност няма да има такива случаи, защото ще бъде спряно озвучаването на джамията и така няма да има повод за протестни действия нито от страна на "Атака", нито от страна на гражданските организации.