Убитият в Ирак български шофьор Георги Лазов днес бе погребан в родното му село Бараково.

Цялото село се бе събрало, за да се прости с Георги. Близки и роднини, приятели, познати, стотици жители на Благоевград, Кочериново, Бобошево, село Бараково дойдоха да се поклонят пред ковчега, покрит с националния флаг

След опелото траурната процесия се отправи към гробищата.

"Образът на Георги Лазов ще остане в душата ни, за да го запази такъв, какъвто беше, възвишен. Вечна памет на нашия Георги", каза Жулиета Лазова, кмет на Бараково.


Министър Соломон Паси беше изпратил съболезнователен адрес.

"Единственото, за което може да мислим сега, е за Георги като за герой, който в името на родината си пое този кръст и съдба", коментира Георги Панайотов, директор на дирекция "Консулски отношения", Министерство на въшните работи.

Да се поклони пред паметта на Георги дойде съпругата на Ивайло Кепов - Нели. До момента тя няма информация за съпруга си.

"Това ме кара да вярвам, че са го пуснали, че е избягал, и сега се скита там, да се опитва да си дойде. Много силно вярвам, че ще си дойде", сподели Нели Кепова.

В Бараково и Кочериново и днес беше ден на траур. На сградите се веят черни знамена. Отворена бе и книга за съболезнования.