Билетите за предстоящия концерт на Helloween са напълно разпродадени. Точно десет дни преди да се е състоял, първият голям метъл концерт за 2011 г. предизвика истинска истерия сред феновете на тежката музика. Поради огромния интерес организаторите от Лауд Консертс обявяват втори концерт на Helloween в София още на следващия ден – 24 януари 2011г. Той ще се състои на същото място - в зала “Христо Ботев” в Студентски град и ще е с начало 20.00 часа. Освен метъл легендите Helloween, на 23 и 24 януари на сцената ще забият още - Stratovarius и Avatar.

Билетите за концерта на 24 януари вече са в продажба ексклузивно в интернет - в мержата на Ticketstream BG и магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, Техномаркет. Цената им е 40 лeвa за билет, а в деня на концерта ще са по 50 лeвa.

Пионерите на немския пауър метъл Helloween пристигат за пети път в България, за да се срещнат с хилядите си верни фенове тук. Настоящето им турне “THE 7 SINNERS WORLD TOUR 2010/11” е по повод промотирането на последния им албум “7 SINNERS”.

Специален гост в турнето на Helloween са финландците от Stratovarius, които вече също са готови с нов албум. Премиерата на "Elysium", както е озаглавен той е утре, 14 януари, за цяла Европа. Вокалът на Helloween – Анди Дерис споделя по повод общото турне със Stratovarius: “Горди сме, че имаме до себе си банда като Stratovarius. Нека нашите фенове са готови за истинско пауър метъл парти – ще се видим съвсем скоро!”.

Тъй като на двата концерта в зала “Христо Ботев” се очаква да присъстват и доста деца, организаторите припомнят следното:

Лица до 7 годишна възраст влизат без билет на концерта, но задължително с пълнолетен придружител, който да представи "Декларация за закрила на деца на обществени места" и валиден билет.

Лица до 18 годишна възраст, задължително трябва да са с пълнолетен придружител, който да представи "Декларация за закрила на деца на обществени места". Лицето до 18 годишна възраст трябва да има валиден билет за събитието и лична карта.

Декларацията ще се попълва в два екземпляра и ще се получава безплатно на входа на залата в деня на събитието. Декларацията може да се изтегли и попълни предварително и от сайта на организаторите www.loudconcerts.bg.