Софийският районен съд отказа да прекрати делото срещу Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния. Защитата на 27-годишния бизнесмен поиска делото да се върне на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения.

Делото срещу Красьо Черния затъна в процедурни спорове, а свидетелите забравиха всичко за срещите си с неформалния кадровик на Темида. И двамата бивши вече прокурори - Иван Петров и Йордан Иванов, които загубиха постовете си в съдебната система заради скандала, получиха амнезия. Пред съда обясниха, че познават Красимир Георгиев, но не си спомнят нито кога са се срещали с него, нито за какво са говорили.  

Защитата видя куп нарушения на прокуратурата и поиска процесът да се прекрати. Една от причините е, че прокурорът, разследвал Георгиев, сега свидетелства срещу него.

"Не мислите ли, че това е парадоксално? Прокурорът като свидетел да подкрепя собствената си обвинителна теза?”, заяви адвокатът Христо Ботев.

Още петима магистрати трябва да бъдат разпитани по делото срещу Красимир Георгиев, разследван и за укриване на данъци, и за търговия с влияние. Припомням ви, че скандалът избухна преди около година. Тогава се разбра, че "черничък човек с ланци" предлагал подкрепа за началнически постове в съдебната системата срещу скромната сума от 200 хиляди евро.