Той каза, че има обемна информация за това какво е правил у нас терориста с истинското име Илич Рамирес Санчес, но не си спомня дали има данни за участието му в изграждането на нелегални транзитни канали.

Карлос Чакала, чието истинско име е Илич Рамирес Санчес, е един от най-известните престъпници на 70-те и 80-те години. В момента 55-годишният Карлос излежава доживотна присъда във Франция за убийството на двама тайни агенти и ливански информатор.

Роденият във Венецуела терорист си спечелва световна известност като организатор на бомбени атаки, нападения и вземане на заложници. През 94-та година той беше заловен в Судан от френски тайни агенти. Смята се, че Чакала стои зад убийството на израелски спортисти на олимпиадата в Мюнхен през 72-ра година. Сред неговите престъпления са атентат с кола-бомба в центъра на Париж, отвличане на самолет на "Ер Франс", обстрел с гранати на представителство на израелска банка в Лондон. Той организира и отвличането на 70 души, между които 11 министри на петрола на среща на ОПЕК във Виена през 75-а година. Още поне пет европейски страни искат да съдят Карлос Чакала, но от съображения за сигурност Франция отказва искането на Австрия да го екстрадира.