Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, съобщиха от пресцентъра на МВР. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК профила.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо Районно управление, че край село  Железница открил обувка и човешки кости. Веднага на мястото е извършен оглед. Организирано е и цялостно претърсване в голям периметър. Открити са ще останки, предадени в Катедрата по съдебна медицина. Установени са данни за насилствена смърт. Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Извършена е съпоставка на биологичен материал. Приключените до момента експертизи сочат, че намерените човешки кости са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила. При второто има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище.

Владимир Филев и Георги Георгиев са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. в Шумен. За тях са били издадени и европейски заповеди за арест. Последната информация относно пребиваването им е подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа "Вада" в Рила. Според данните до този момент там те били заведени от двама от обвиняемите по делото "Килърите".

Срещу сочените за физически извършители на убийствата не са повдигани обвинения по делото "Килърите" и затова не се очаква новите факти да повлияят на започващия скоро процес.

За bTV наблюдаващият прокурор Ася Петрова обясни, че материалите за участието  им в престъпната група на Петър Стоянов - Сумиста са отделени от това дело и не са били внасяни в съда.

Повече подробности гледайте в предаването "Код: Криминално" по bTV Action от 20.00 часа.