Софийският апелативен съд отхвърли категорично версията на полицията и прокуратурата за взрива в Разлог преди седмица и пусна задържания по случая на свобода. Съдът посочи, че няма никакви доказателства Рудик Казарян да е поръчал бомбата, която уби 5-годишно дете и майка му.

Ден след бомбения атентат в Разлог, който отне живота на 5-годишният Кристиян и майка му Снежана, полиция и прокуратура шумно оповестиха, че имат задържан. Оказа се, че това е арменският гражданин Рудик Казарян, който е кум на Снежана и съпруга й Явор Мандраджиев. Мотивът за взрива - конфликт между Явор и Рудик. В съдебната зала днес Казарян заяви, че няма нищо общи с атентата. А прокуратурата настояваше, че точно той е поръчителят.

Съдът обаче реши, че срещу Казарян няма нито едно доказателство. Обвинението не може да се гради само на показанията на Явор Мандраджиев, че само кумът му може да поръча атентата, решиха магистратите и посочиха, че Казарян наистина се е провалил на детектора на лъжата, но това не е доказателство.

"Ние сме имали конфликт, не отричам. Но този конфликт е решен. Става дума за едни пари, които той ми дължеше и стана дума, че ще ми ги възстанови до една година – 16 хил. лева", каза Рудик Казарян.

Заради парите Казарян пуска жалба за грабеж в прокуратурата във Велинград срещу Явор. След седмица обаче оттеглил жалбата си.

В крайна сметка Казарян беше освободен срещу подписка, а съдът записа в мотивите си, че по горещи следи не се работи като бързо се търси кой да бъде обвинен, а след следене, подслушване и разработване на заподозрените.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето