Паметник на известния американски певец и композитор Рони Джеймс Дио бе открит в Алеята на рока в Каварна. "Рони ми липсва страшно много! Той е най-великият глас в рока и метъла. Неговата музика и магия никога няма да умрат. Концертите му в Каварна бяха едни от най-големите благодарение на вас - неговите фенове",  каза при откриването на мемориала барабанистът на певеца Саймън Райт.  

"Паметникът е невероятна признателност към Рони. Всеки ден с него беше магически, той разпръскваше позитивна енергия. Предаваме големите благодарности на неговата съпруга Уенди за това, което сте направили", заяви на тържеството мениджърът на вокалиста Стив Минарди.

"Дио беше голяма личност, с голямо сърце", каза кметът на Каварна Цонко Цонев. Много рокаджии от страната и фенове от клуба на Дио в Гърция положиха цветя и си направиха снимки пред паметника.

Автори на мемориала, изграден с дарителска акция, са Александър Петров и Красимир Кръстев-Ломски. Бронзовата фигура на певеца се извисява върху скали в характерна поза на поклон пред публиката. Паметникът е висок повече от два метра и тежи 250 килограма.