Режисьорът Оливър Стоун се очаква в Иран, където ще снима документален филм, предаде ДПА. Съобщението не разкрива повече подробности, освен че Стоун трябва да пристигне в страната в следващите две или три седмици. Медията съобщава още, че

Шон, синът на режисьора, е в Иран, за да търси подходящи места за снимките.

През 2007 г. трикратният носител на "Оскар" Оливър Стоун оповести плановете си да снима филм за президента на Иран Махмуд Ахмадинеджад, но ги отложи заради натоварен график, припомня агенцията. Говорителят на режисьора Стивън Рубинщайн тогава заяви, че Стоун планира в бъдеще да поднови проекта.

Президентът Ахмадинеджад даде одобрението си, но постави някои условия...

Сред тях се открояваха възможността да предложи свой сценарий и да обясни целите на филма, който трябва да бъде документален без никакви измислени сцени. Споразумението бе постигнато, след като Оливър Стоун сподели, че основната цел на документалната лента е да подобри глобалния имидж на исляма като цяло, и в частност на Иран и Ахмадинеджад.

Макар и често отхвърлян от филмовата индустрия в САЩ като лишен от творчество и като политически говорител, Оливър Стоун е високо ценен от иранските почитатели на киното.