Литекс победи тима на Вихър с 6:2 в демонстративния двубой, организиран от Ариана тази събота в Завет. Мачът бе своеобразна награда за малкото населено място в Разградска област, което спечели промоция на най-продаваната марка бира. Футболната среща събра над 1000 привърженици от цялата област, които изпълниха трибуните на мобилния стадион "Ариана Арена" в Завет, за да наблюдават на живо шампиона на България.

Появата на Любослав Пенев и неговите момчета предизвика истински фурор за местните почитатели на футбола. Освен удоволствието да наблюдават качествен футбол, феновете имаха възможността за лична среща с футболистите и получиха много автографии, и снимки за спомен. Двубоят между Вихър и Литекс се проведе по правилата на Ариана Аматьорска Лига – мач на малки вратички с две полувремена по 20 минути всяко, в състави 5 полеви играчи и 1 вратар.

Гостите от Ловеч изиграха този двубой с целия наличен състав без националните състезатели, които са ангажирани с представителните формации на България. Владислав Митев взе награда за най-добър вратар, а останалите играчи на Литекс бяха Пламен Николов, Роберт Флорес, Страхил Попов, Деян Джерманович, Тиаго Мирасема, Селио Кодо и Пламен Иванов. Местният тим на Вихър излъчи голям брой играчи, които усетиха тръпката на професионалния футбол.

Освен с головото шоу на бразилските звезди Тиаго Мирасема и Селио Кодо, мачът ще се запомни и с още нещо. Успешен дебют с оранжевия екип направи талантът на Ариана Аматьорска Лига – Пламен Иванов. Най-перспективният млад играч в първенството на Ариана за 2011 година, постави началото на своя пробен период в Литекс. Старозагорецът получи фланелката с номер 3 и се представи отлично, записвайки на своята сметка гол и две асистенции.

След двубоя, президентът на Литекс Трифон Попов изрази удовлетворение от качествата на младия футболист и заяви, че спортно-техническият щаб на тима ще прецени напълно неговите възможности през ноември. Тогава Пламен Иванов ще продължи своя пробен период с едноседмичен лагер в Ловеч.

Организаторите от Ариана изразиха също своите положителни впечатления от получилия се празник в Завет и обещаха още много нови изненади за запалените почитатели на футбола в България и през следващата година.

Цялата информация за двубоя в Завет със снимков и видео материал може да намерите на уеб-сайта www.ariana.bg, както и на страницата на марката във фейсбук.